Sposób przygotowania:
Spaghetti z dynią i mięsem mielonym
Dynię obieramy, usuwamy miękki miąższ i ścieramy ją na grubych oczkach tarki. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę. Z papryczki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją drobno. Umieszczamy dynię w rondelku i podsmażamy na odrobinie tłuszczu. Dodajemy cebulę i papryczkę - smażymy do momentu aż dynia zacznie się rozpadać podlewając wodą, w między czasie dodajemy czosnek. Na drugiej patelni podsmażamy mięso mielone doprawiając do smaku vegetą. Gdy mięso będzie gotowe dodajemy koncentrat pomidorowy. Gdy dynia zacznie się rozpadać to zmniejszamy ogień i dodajemy natkę, śmietanę, żółty ser - dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem do smaku. Kolejno dodajemy usmażone mięso. Dokładnie wszystko mieszamy i ewentualnie doprawiamy. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na talerz wykładamy porcję makaronu i polewamy ją sosem. Smacznego :)
-Natka-
Cukiereczek13
Polecam :) bardzo gajny kremowy sosik :)