Sposób przygotowania:
Spaghetti z kulkami i sosem imbirowo - pomidorowym
Makaron gotujemy al dente zgodnie z zaleceniami producenta. Mięso wykładamy do miski, dodajemy startą na tace cebulę, sól, pieprz oraz wodę. Przez około 5 minut energicznie wyrabiamy mięso. Cała woda ma zniknąć, a mięso ma być bardzo kleiste, dodajemy mannę i odstawiamy na kilka minut. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek i imbir staramy się pokroić jak najdrobniej. Rozgrzewamy odrobinę tłuszczu na patelni, wilgotnymi dłońmi formujemy kulki i rumienimy z każdej strony. Zdejmujemy a na patelnię wrzucamy cebulę, czosnek i imbir. Smażymy aż się zeszklą. Dodajmy mięso, zalewamy przecierem, dodajemy resztę przypraw i wolno dusimy pod przykryciem. Odrywamy kilka listków bazylii i odkładamy do dekoracji, resztę wrzucamy do gotującego się sosu. Pod 20 min sos jest gotowy, ostatecznie doprawiamy i możemy podawać.