Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1029]

Indyk w sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatny filet z indyka w sosie serowym ze szpinakiem i suszonymi pomidorami tworzy pyszne połączenie smaków, które poprawia mi humor.

Indyk w sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Składniki:

Indyk w sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Indyk w sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

ETAP 1:

Indyk w sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Piersi indyka przyprawiamy solą i pieprzem

Piersi z indyka przyprawiamy solą i pieprzem, kroimy na mniejsze kawałki, obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na oleju.

ETAP 2:

Indyk w sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Szpinak myjemy i osuszamy, smażymy na patelni

Szpinak myjemy i osuszamy. Czosnek siekamy drobno.

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy przez chwilę czosnek. Dodajemy szpinak i smażymy.

Dodajemy suszone pomidory, wlewamy bulion, wrzucamy serki topione. Podgrzewamy, aż serki się rozpuszczą, a sos zagęści. Sos przyprawiamy solą i pieprzem.

ETAP 3:

Indyk w sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Podsmażone piersi z indyka dusimy w sosie

Do sosu wrzucamy mięso, dusimy 15 minut.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.