Sposób przygotowania:
Gulasz z szynki z warzywami
Cebulę obrać i posiekać, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i zeszklić. Szynkę wieprzową pokroić w średnią kostkę i dodać do cebuli, posypać przyprawami, dodać pastę paprykową, kiedy kawałki mięsa się obsmażą całość zalać wrzątkiem i przykryć. Dusić aż mięso zacznie mięknąć.
Z fasolki odciąć końcówki i pokroić na mniejsze kawałki, dodać do mięsa.
Pieczarki, ogórki i paprykę pokroić i dodać do gotującego się mięsa. Wymieszać, przykryć i dusić aż warzywa się ugotują. Na koniec dodać porwane listki ziół i przyprawić do smaku.
Z fasolki odciąć końcówki i pokroić na mniejsze kawałki, dodać do mięsa.
Pieczarki, ogórki i paprykę pokroić i dodać do gotującego się mięsa. Wymieszać, przykryć i dusić aż warzywa się ugotują. Na koniec dodać porwane listki ziół i przyprawić do smaku.