Sposób przygotowania:
Szaszłyki z łososia na cukiniowym spaghetti
Cukinię pokroić w paski za pomocą obieraczki do warzyw (julienne).Rybę doprawić pieprzem, roztartym tymiankiem, skropić sokiem z cytryny, odstawić na godzinę. Następnie pokroić w kostkę (ok 2cm), na przemian z pomidorkami i bazylia nasadzić na patyczki do szaszłyków.
Grillową patelnię rozgrzać, posmarować oliwą, ułożyć szaszłyki, smażyć 1-2 minuty z każdej strony. Cukinię wrzucić do wrzątku, gotować 1 minutę (od momentu wrzucenia), od razu odcedzić. Skropić cytryną, wyłożyć na talerz.
Szaszłyki prosto z patelni położyć na cukiniowym spaghetti, żeby smaki się przegryzły. Posypać parmezanem, suszonymi pomidorami. Smacznego!
Grillową patelnię rozgrzać, posmarować oliwą, ułożyć szaszłyki, smażyć 1-2 minuty z każdej strony. Cukinię wrzucić do wrzątku, gotować 1 minutę (od momentu wrzucenia), od razu odcedzić. Skropić cytryną, wyłożyć na talerz.
Szaszłyki prosto z patelni położyć na cukiniowym spaghetti, żeby smaki się przegryzły. Posypać parmezanem, suszonymi pomidorami. Smacznego!