Sposób przygotowania:
Spaghetti z mieloną wołowiną i warzywami
Makaron gotuję al dente. Pieczarki, marchew i paprykę kroję w paseczki. Cebulę kroję w kosteczkę a czosnek wyciskam. Na dwóch patelniach rozgrzewam olej. Na jedną wrzucam cebulę, a gdy się lekko zeszkli dodaje mięso i czosnek. Na drugą patelnię wrzucam warzywa, sól i pieprz i co jakiś czas podrzucam ją w celu przemieszania warzyw. Gdy warzywa lekko zmiękną wyłączam pod nimi palnik. W tzw. międzyczasie pilnuję, aby mięso nie zbijało się w większe grudki, mieszam je delikatnie i smażę ok.15 minut (powinno być już prawie dobre). Dodaję brandy, warzywa, przyprawy i koncentrat rozpuszczony w 0,5 szklanki wody. Duszę kilka minut po czym wykładam na sos makaron i delikatnie mieszam wszystko razem. Na talerzu posypuję startym parmezanem (albo innym podobnym serem), świeżą bazylią i jest pysznie ;-)