InesS

InesS

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Spaghetti z pieca

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mała odmiana od tradycyjnego spaghetti.

Spaghetti z pieca

Składniki:

Spaghetti z pieca

 

  • paczka makaronu spaghetti
  • kulka mozzarelli
  • kawałek żółtego sera
  • grube pętko kiełbasy
  • dwa pomidory
  • dwa ząbki czosnku
  • pół małej cebuli
  • pomidory z puszki
  • bazylia
  • łyżka oleju/oliwy
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Spaghetti z pieca
Makaron ugotuj al dente. Pokrój w półplastry pomidory, kiełbasę i ser mozzarella. Zetrzyj żółty ser. W blenderze zmiksuj pomidory z puszki, łyżkę oliwy, połowę małej cebuli, dwa ząbki czosnku i bazylię, dopraw sos solą i pieprzem. Posmaruj formę do zapiekanek odrobiną margaryny, wrzuć makaron, wymieszaj z sosem, żółtym serem i kiełbasą. Na wierzch ułóż pomidory i mozzarellę. Zapiekaj około 20-30 minut.