Sposób przygotowania:
Spaghetti z raczkami rzecznymi
Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, przesmażamy na niej czosnek dodajemy odsączone raczki sypiemy posiekaną drobno pietruszką odrobina soli i tak dusimy pod przykryciem 3-5 minut na małym ogniu. Między czasie w wysokim garnku nastawiamy wodę osoloną( najlepiej używać morskiej jest zdrowsza w super markecie kilo to wydatek około 0,14 euro centów) gdy woda zacznie się gotować( dodajemy łyżkę oliwy po to aby makaron nam się nie sklejał) i wsypujemy makaron pionowo, oczywiście mieszamy co jakiś czas, czas gotowania mierzymy od wsadzenia do garnka zazwyczaj wacha się w zależności od rodzaju spaghetti od 7-11 minut. Jak spaghetti jest gotowe odlewamy i wsypujemy na patelnie lub bezpośrednio wrzucamy na patelnie z uduszonymi raczkami (lecz w żadnym razie włoskich makaronów nie polewamy zimną wodą !!! zwiększamy ogień i jak zacznie nam odzywać się patelnia czyli skwierczeć ściągamy i podajemy gorące wprost z patelni na talerze. Życzę wszystkim przyjemnego gotowania i smacznego :)