pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Spaghetti z rzepą i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

błyskawiczne spaghetti

Spaghetti z rzepą i tuńczykiem

Składniki:

Spaghetti z rzepą i tuńczykiem

 

  • 400 g makaron spaghetti,
  • 1/2 rzepa,
  • 2 puszki tuńczyk w sosie własnym,
  • 3 łyżki sos sojowy Tao Tao,
  • 1 łyżeczka masło,
  • sól czosnkowa,
  • pieprz ziołowy Prymat

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z rzepą i tuńczykiem
Rzepę obieramy i trzemy na grubych oczkach tarki. Makaron gotujemy al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Na gorący makaron daję masło (tak aby się rozpuściło), rzepę i tuńczyk (bez sosu własnego). Polewamy sosem sojowym, doprawiamy pieprzem, lekko mieszamy i gotowe. Smacznego.