kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Spaghetti z sosem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jeśli nie dodamy sznycli będzie to również smaczne i wspaniałe danie wegetariańskie.

Spaghetti z sosem pieczarkowym

Składniki:

Spaghetti z sosem pieczarkowym

 

  • 20 dkg sznycli cielęcych
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 40 dkg spaghetti
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka rosołu warzywnego
  • 25 dkg kremówki
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

Spaghetti z sosem pieczarkowym
Gotujemy spaghetti.zeszklamy posiekana cebulkę na oleju, dodajemy mięso, pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy 5 minut.Posypujemy sola i pieprzem, podlewamy rosołem oraz śmietana i gotujemy 4 minuty.Zagęszczamy maka z zimną wodą.Doprawiamy solą i pieprzem.Wrzucamy posiekany szczypiorek.Podajemy spaghetti polane sosem.Smacznego!