Sposób przygotowania:
Spaghetti z sosem pomidorowym
Cebulkę kroimy w kosteczkę. Do rondelka wlewamy ze 3 łyżki oleju i przesmażamy cebulkę, uważając żeby się nie przypaliła. Dodajemy pomidory z puszki i 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Sypiemy po szczypcie soli i pieprzu. Dusimy przez 10 minut pod przykryciem na małym gazie, potem lekko odkrywamy pokrywkę. Kiedy nieco zgęstnieje dodajemy resztę przypraw i ewentualnie dosalamy do smaku. Nastawiamy wodę na makaron z łyżką soli. Jak zacznie wrzeć dodajemy makaron i gotujemy zgodnie z instrukcją z opakowania. Na tarce ścieramy ser żółty. Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy na talerz. Sos gotujemy aż zgęstnieje i polewamy nim makaron i póki jest gorący natychmiast posypujemy startym serem, który się fajnie rozpuści.