pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Spaghetti z tuńczykiem i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Łagodne w smaku bezmięsne spaghetti

Spaghetti z tuńczykiem i oliwkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Spaghetti z tuńczykiem i oliwkami

 

  • 25 dag spaghetti,
  • 1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
  • 1 cebula średnia,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 4 łyżeczki koncentrat pomidorowy,
  • 1 kostka rosołowa Kucharek,
  • papryka słodka,
  • 10 sztuki oliwki zielone bez pestek,
  • ser żółty straty

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z tuńczykiem i oliwkami
Z tuńczyka odcedzamy olej na patelnię. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i chwilę smażymy do dużym ogniu. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek, posypujemy papryką i trzymamy na ogniu kilka minut. W międzyczasie w 180ml gorącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową i koncentrat. Gdy cebula się zacznie szklić dodajemy tuńczyka i chwilkę smażymy. Następnie dodajemy koncentrat z kostką, pokrojone oliwki,zmniejszamy ogień i smażymy do momentu, aż się zredukuje płyn i sos zgęstnieje. Na końcu dodajemy makaron ugotowany al dente i chwilę mieszamy. Wykładamy na talerz i posypuje świeżo startym serem.
Spaghetti z tuńczykiem i oliwkami
Sos do makaronu
Spaghetti z tuńczykiem i oliwkami
Spaghetti z tuńczykiem i oliwkam

Tagi:

sery beza ser bezy