Sposób przygotowania:
Specjał karmelowy
Czekoladę stopić mieszając w kąpieli wodnej.Migdały zrumienić na suchej patelni,przestudzić i wymieszać z płatkami kukurydzianymi i czekoladą.Masą wylepić dno wyłożonej pergaminem tortownicy i schłodzić 30min.Żelatynę namoczyć w 1\2szkl.zimnej wody,następnie rozpuścić podgrzewając.Cukierki toffi rozpuścić w 200ml.gorącego mleka,wymieszać z połową żelatyny,schłodzić.Kremówkę ubić na sztywno,krem toffi połączyć z 1\3 śmietany,ponownie wstawić do lodówki.Pralinki rozpuścić w pozostałym gorącym mleku,połączyć z resztą żelatyny i 1\2 pozostałej ubitej kremówki,schłodzić.Tężejące masy rozsmarować na przygotowanym spodzie,schładzać 2godz.Torcik udekorować rozetkami zrobionymi z pozostałej śmietany,wierzch posypać kakao.
Krolina13
Wypróbuję bardzo chętnie;)
Julia2603