bii2121

bii2121

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Specjał w waflu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nadający się dla każdego o każdej porze.

Specjał w waflu

Składniki:

Specjał w waflu

 

  • Paczka wafli
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • cukier waniliowy
  • olejek rumowy
  • 2 łyżki kakao
  • bakalie

Sposób przygotowania:

Specjał w waflu
Dwa równe wafle odłożyć, resztę wafli połamać na drobne kawałki.
W podgrzanym mleku rozpuścić cukier, margarynę. Do ostudzonego dodać mleko w proszku (dodawać partiami), dość intensywnie mieszając, aby nie było bryłek. Wsypać kakao, wlać kilka kropli olejku rumowego. Do przygotowanej masy dodać bakalii i wsypać połamane wafle. Rozłożyć masę na wafla, przykryć drugim waflem i obciążyć.

Tagi:

bakalie