Sposób przygotowania:
Specjał w waflu
Dwa równe wafle odłożyć, resztę wafli połamać na drobne kawałki.
W podgrzanym mleku rozpuścić cukier, margarynę. Do ostudzonego dodać mleko w proszku (dodawać partiami), dość intensywnie mieszając, aby nie było bryłek. Wsypać kakao, wlać kilka kropli olejku rumowego. Do przygotowanej masy dodać bakalii i wsypać połamane wafle. Rozłożyć masę na wafla, przykryć drugim waflem i obciążyć.
W podgrzanym mleku rozpuścić cukier, margarynę. Do ostudzonego dodać mleko w proszku (dodawać partiami), dość intensywnie mieszając, aby nie było bryłek. Wsypać kakao, wlać kilka kropli olejku rumowego. Do przygotowanej masy dodać bakalii i wsypać połamane wafle. Rozłożyć masę na wafla, przykryć drugim waflem i obciążyć.