mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Sprawdzony biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Biszkopt,który zawsze wychodzi.

Sprawdzony biszkopt

Składniki:

Sprawdzony biszkopt

 

  • 6 jajek
  • 1 szklanka białego cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Sprawdzony biszkopt
Na początku białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywną pianę.Stopniowo dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i dalej ubijać. Na koniec powoli dodać mąkę i proszek do pieczenia.Całość wymieszać. Powstała masa powinna być aksamitnie gładka.
Formę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia lub osypać bułką tartą.Do tak przygotowanej przelać ciasto. Biszkopt piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni przez 35 - 40 minut.
Stan surowości naszego ciasta możemy sprawdzić używając specjalnego drewnianego patyczka.
Smacznego.