Sposób przygotowania:
Sprawdzony biszkopt
Na początku białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywną pianę.Stopniowo dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i dalej ubijać. Na koniec powoli dodać mąkę i proszek do pieczenia.Całość wymieszać. Powstała masa powinna być aksamitnie gładka.
Formę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia lub osypać bułką tartą.Do tak przygotowanej przelać ciasto. Biszkopt piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni przez 35 - 40 minut.
Stan surowości naszego ciasta możemy sprawdzić używając specjalnego drewnianego patyczka.
Smacznego.
Formę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia lub osypać bułką tartą.Do tak przygotowanej przelać ciasto. Biszkopt piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni przez 35 - 40 minut.
Stan surowości naszego ciasta możemy sprawdzić używając specjalnego drewnianego patyczka.
Smacznego.