Sposób przygotowania:
Srodziemnomorska salatka
Gotujemy makaron(al dente), osaczamy, hartujemy zimna woda, wlewamy do niego lyzeczke oliwy i mieszamy. Pomidorki parzymy, po czym obieramy ze skorki, wydrazamy nasiona, natomiast miazsz kroimy w kosteczke. Papryki rowniez myjemy i kroimy w kostke, a oliwki przekrawamy wzdluz. Po osaczeniu tunczyka dzielimy go na kawalki, dodajemy do makaronu, oliwek, kaprow, posiekanych listkow bazylii i warzyw, mieszamy.
Sos: ucieramy musztarde z oliwa a takze sokiem z cytryny, przyprawiamy, wrzucamy tez przecisniety przez praske czosnek i miete(posiekana). Mieszamy z salatka.
Smacznego:)
Sos: ucieramy musztarde z oliwa a takze sokiem z cytryny, przyprawiamy, wrzucamy tez przecisniety przez praske czosnek i miete(posiekana). Mieszamy z salatka.
Smacznego:)
elzbieta8960