Sposób przygotowania:
Stek po węgiersku z mięsa mielonego
Cebulę obrać i drobno posiekać, paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne (dla lubiących bardzo ostre jedzenie można zostawić kilka pestek dla wzmocnienia i tak ostrego już dania) i również pokroić w równą drobną kostkę. Na patelnię wlać olej i podsmażyć cebulę z papryką na małym ogniu przez około 5-7minut. Zdjąć z patelni warzywa łyżką cedzakową i podsmażyć na niej mielone mięso dokładnie rozgniatając je widelcem, dodać mieloną paprykę. Po około 5minutach dodać przecier oraz podsmażone wcześniej cebulę i paprykę. Dusić wszystko razem ciągle mieszając przez około 3minuty. Doprawić do smaku solą, pieprzem i pieprzem kajeńskim. Twarożek w miseczce dokładnie ubić z wyciśniętym do niego sokiem z połowy cytryny. Patelnię zdjąć z ognia i pomału, ciągle mieszając dodać twarożek. Podgrzać na małym ogniu pilnując aby nie doprowadzić do wrzenia i od razu podawać. SMACZNEGO