pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Stek z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne steki z polędwicy tuńczyka

Stek z tuńczyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Stek z tuńczyka

 

  • polędwica z tuńczyka 25 dag
  • nori 1
  • sos sojowy do smaku
  • sól do smaku
  • przyprawa do ryb do smaku

Sposób przygotowania:

Stek z tuńczyka
Stek z tuńczyka pozbawiamy wszelkich niedoskonałości jeśli się zdarzą. Rozgrzewamy patelnię grillową i kładziemy polędwicę z tuńczyka. Przyprawiam solą oraz ziołową przyprawą do ryb. Smażymy około 7 minut na jednej stronie po czym przewracamy. Usmażoną stronę smarujemy odrobiną sosu sojowego. Po kolejnych 7 minutach, gdy polędwica się ładnie przyrumieni stek jest gotowy. Podałem z glonami nori. Smacznego.
Stek z tuńczyka
Płat polędwicy tuńczyka pozbywamy niedoskonałości
Stek z tuńczyka
Przyprawione mięso smażymy na patelni grillowej
Stek z tuńczyka
Oznaką usmażenie będzie kolor brązowy na steku
Stek z tuńczyka
Usmażone steki podałem ułożone na glonie nori