Sposób przygotowania:
Stek z tuńczyka z jabłkiem- w kolorowym pieprzu
Steki lekko ugnieść by się spłaszczyły ( wolę by nie był zbyt grube ).Posmarować olejem. Posypać solą , pieprzem i skórką cytrynową - odstawić na 15 minut. Strzepnąć skórkę cytrynową. Rozgrzać patelnię i na gorącą kłaść steki. Smażyć po 1 minutę .Dołożyć masło. Przełożyć na drugą stronę i znów smażyć 1 minutę. W czasie kiedy tuńczyk się smaży posypać plastry jabłka solą i pieprzem. Zdjąć tuńczyka z patelni i zawinąć w folię aluminiową. Na patelnię włożyć plastry jabłka i podsmażyć z obu stron. Podawać steki na jabłku same lub z frytkami, mieszanką sałat itp.( ja podałam z duszonym obok plastrów jabłka krojonym porem ).