mariena

mariena

Kuchcik
[Przepisów: 3]

steki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka i smaczna potrawa.

steki

Składniki:

steki

 

  • 5 plastrów schabu (grubsze)
  • 4 średnie cebule
  • mąka
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

steki
Schab rozbić (podwijając brzegi do środka),posolić. Cebulę pokroić w krążki,usmażyć ( lekko).Odłożyć na talerzyk i oprószyć mąką. Schab również oprószyć mąką i smażyć z obu stron.Gdy schab się zarumieni (z obu ston) cebulę położyć na mięsie (na stronie podwiniętej).Osolić i popieprzyć.Podlać trochę wodą,przykryć i dusić 5 minut. W czasie duszenia steki podlewać tłuszczem w którym się duszą.

Tagi:

schab