Sposób przygotowania:
Steki mielone z papryką
1/3 papryki (mierząc od czubka) kroimy w cienkie pierścionki, resztę papryki w kosteczkę. Kostki papryki gotujemy 1-2 minuty w osolonej wodzie.Siekamy cebulę. 1 łyżkę cebuli dusimy na oleju, dokładamy kostki podgotowanej papryki i chwilkę dusić. Zdejmujemy z ognia i studzimy.Dokładamy paprykę z cebulka do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem po czym formujemy 4 steki grubości 2 cm.Na łyżce oleju dusimy resztę cebulki siekanej(zostawiamy sobie 4 krążki). Obieramy pomidory ze skórki i kroimy ich miąższ w kosteczkę (usuwamy nasionka)- ja obieram pomidorki po polaniu ich wrzątkiem-wtedy jest łatwiej :) .Miąższ pomidorów dokładamy do cebuli, dodajemy natkę pietruszki i szczypiorek po czym gotujemy to póki nie zrobi się dosyć geste. W innym garnku dusimy nasze krążki cebuli, krążki papryki na oleju. Na oleju smażymy steki po 4-5 minut z każdej strony. Podajemy z ryżem, z odrobiną papryki z cebulka oraz polane sosem z pomidorów. Smacznego!