Misia_1404

Misia_1404

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Steki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zamiast tradycyjnej kiełbasy

Steki wieprzowe

Składniki:

Steki wieprzowe

 

  • 4 grube steki wieprzowe
  • 2 czubate łyżki marynaty do mięs
  • 8 łyżek oliwy
  • łyżka octu balsamicznego
  • ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Steki wieprzowe
Czosnek obrać, drobno posiekać. Oliwe wlać do miski, wymieszać z marynatą i octem balsamicznym oraz czosnkiem. Steki dobrze umyć, osuszyć i włożyć do marynaty na 4 godziny. Wyjąć, ułożyć na aluminiowych tackach i piec na grillu przez 15 minut z każdej strony

Tagi:

marynaty