Steki wieprzowe z cebulą Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotować steki wieprzowe z cebulką.

Steki wieprzowe z cebulą Asus

Składniki:

Steki wieprzowe z cebulą Asus

 

  • 50 dag. łopatki wieprzowej
  • 2 średnie cebule
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki masła
  • Sól, pieprz
  • Majeranek
  • Olej

Sposób przygotowania:

Steki wieprzowe z cebulą Asus
Mięso opłukać pod bieżącą zimną wodą, osuszyć i zemleć w maszynce do mięsa. Dodać sól, pieprz najlepiej świeżo zmielony oraz majeranek i wyrobić dokładnie masę. Następnie formować płaskie kotlety, obtaczać w mące, smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron. Obraną cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na 1 łyżce masła i oleju tak długo aż się zrumieni. Następnie dodać kotlety do cebulki na każdym kotleciku ułożyć trochę masła obkładać cebulą i na koniec smażyć na małym ogniu około 5 minut.

Tagi:

cebula