Sposób przygotowania:
Steki z łopatki do obiadu
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w grubsze plastry, lekko rozbijamy dłonią. Oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy kilkoma kroplami soku z cytryny, nakładamy przeciśnięty przez praskę czosnek i nacieramy mięso. Obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
Dodajemy obraną i pokrojoną cebulę i pokrojone pieczarki. Chwilę smażymy i podlewamy wodą.
Dodajemy drobno pokrojoną marchew i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i trochę musztardą.
Dodajemy obraną i pokrojoną cebulę i pokrojone pieczarki. Chwilę smażymy i podlewamy wodą.
Dodajemy drobno pokrojoną marchew i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i trochę musztardą.