rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Steki wołowe:)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mięso na te steki jest takie jak na tatar:)

Steki wołowe:)

Składniki:

Steki wołowe:)

 

  • 0,5kg mięsa wołowego mielonego lub siekanego
  • 1 jajko
  • 2 średnie cebule
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Steki wołowe:)
Mięso przełożyć do miski,dodać jajko,sól i pieprz.Wyrobić gładką masę. Rozgrzać olej na patelni.Formować płaskie kotlety i smażyć na złoty kolor z obu stron.Zdjąć z patelni i trzymać w cieple.Cebule pokroić w cienkie talarki lub pół talarki.Smażyć cebulę na złoty kolor.Podając steki obłożyć cebulką.Podawać z frytkami i surówką.