pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Steki wołowe po tajsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

nieziemski smak kotleta z polędwicy wołowej

Steki wołowe po tajsku

Składniki:

Steki wołowe po tajsku

 

  • polędwica wołowa 500g,
  • sos bazylia & chili 6 łyżek
  • ocet ryżowy 1 łyżka,
  • słodko-pikantny sos chili 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Steki wołowe po tajsku
Polędwicę wołową kroimy w plastry grubości ok. 2,5 cm. Ocet ryżowy łączymy z sosem bazylią & chili i dokładnie mieszamy. Taką marynatą zalewamy wołowinę i odstawiamy na kilka godzin. Po tym czasie steki grillujemy na patelni na średnim ogniu ok. 7-10 minut z każdej strony. Serwujemy w towarzystwie słodko-pikantnego sosu chili. Smacznego