belerini

belerini

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Steki z pieprzem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo pyszne na prawdę polecam.

Steki z pieprzem

Składniki:

Steki z pieprzem

 

  • steki cielęce 4 sztuki
  • mielony biały pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • białe wino 1/4 szklanki
  • masło 2 łyżki
  • sól

Sposób przygotowania:

Steki z pieprzem
Mięso umyć, posolić i posypać mielonym pieprzem. Smażyć na gorącym tłuszczu po 5 minut z obu stron. Wyłożyć na ogrzany półmisek i przykryć talerzem. Do rondla wlać wino i gotować około 3 minuty, następnie dodać świeże masło, wymieszać i tak przygotowanym sosem polać steki na półmisku.