Sposób przygotowania:
Steki z polędwiczki na sosie serowym z surówka
Kapustę szatkujemy, lekko solimy i słodzimy, dodajmy posiekany koperek i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie doprawiamy surówkę oliwą i sokiem z cytryny. Odstawiamy na 5 minut, aby smaki się połączyły. Polędwiczkę kroimy w plasterki lekko solimy i pieprzymy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i obsmażamy steki z polędwiczki po 3 minuty z każdej strony. Obsmażone polędwiczki wykładamy na folię aluminiową, zawijamy i odstawiamy na bok. Na patelnię dolewamy odrobinę oliwy i przesmażamy posiekaną w drobną kostkę cebulę i posiekany czosnek. Kiedy cebula będzie już miękka dodajemy na patelnię śmietanę i serek topiony – czekamy aż ser się rozpuści, doprawiamy gotowy sos solą i pieprzem. Polędwiczkę wyjmujemy z foli, serwujemy z sosem serowym i surówką z kapusty.