Sposób przygotowania:
Steki wieprzowe z kurkami
Cytrynę umyć, wycisnąć z niej sok. Cebulę obrać, umyć i posiekać. W garnku zagotować 500ml wody. Kurki oczyścić, umyć, większe przekroić na połówki, wrzucić na wrzątek, obgotować przez 3minuty, osączyć. W garnku rozgrzać masło, włożyć cebulę i kurki, przesmażyć, przyprawić solą i pieprzem. Trzymać w ciepłym miejscu. Polędwiczki umyć, osuszyć, pokroić na plastry, smażyć na oliwie z każdej strony po 3minuty, przyprawić solą i pieprzem. Zdjąć z patelni, trzymać w ciepłym miejscu. Do sosu ze smażenia dodać wino i śmietanę, wymieszać, podgrzewać 2minuty, przyprawić solą i pieprzem. Włożyć mięso, kurki, wlać sok z cytryny, wrzucić szczypiorek i podgrzać.