Sposób przygotowania:
Steropian - pyszne ciastko do kawy:)
Mąkę, żółtka, cukier, proszek do pieczenia i masło zagniatamy na ciasto. Dzielimy na 2 części. Jedną część rozkładamy na blachę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą a drugą część odkładamy do lodówki.
Jogurty, wiórki, cukier, budyń mieszamy do uzyskania masy. Dodajemy ubite na sztywno białka. Wszystko mieszamy i wykładamy na ciasto. Na samą górę trzemy na tarce na grubych oczkach drugą część ciasta.
Wkładamy do rozgrzanego (200st) piekarnika. Pieczemy ok godziny.
Jogurty, wiórki, cukier, budyń mieszamy do uzyskania masy. Dodajemy ubite na sztywno białka. Wszystko mieszamy i wykładamy na ciasto. Na samą górę trzemy na tarce na grubych oczkach drugą część ciasta.
Wkładamy do rozgrzanego (200st) piekarnika. Pieczemy ok godziny.
lucyna19
przysmak
Natala1210
andzia67