Sposób przygotowania:
Pyszne babeczki z bitą śmietaną
Z masła,cukru,jajka i maki zagnieść kruche ciasto.Uformować kulę,zawinąć ją w folię i chłodzić 30 minut.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.Ciasto podzielić na 12 porcji.12 foremek o średnicy 9 cm posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.Porcje ciata rozwałkować i wyłożyć nimi foremki.Piec 15 minut.
Śmietanę kremówkę ubić,dodać cukier i likier,wymieszać.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej woy i od razu dodać do śmietany,ostrożnie wymieszać.Stężałą śmietanę rzełożyć do szprycy z szeroką końcówką i wycisnąć na ostudzone babeczki.Wstawić je do lodówki na godzinę.Gotowe babeczki posypać wiórkami polewy czekoladowej i udekorować listkami mięty.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.Ciasto podzielić na 12 porcji.12 foremek o średnicy 9 cm posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.Porcje ciata rozwałkować i wyłożyć nimi foremki.Piec 15 minut.
Śmietanę kremówkę ubić,dodać cukier i likier,wymieszać.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej woy i od razu dodać do śmietany,ostrożnie wymieszać.Stężałą śmietanę rzełożyć do szprycy z szeroką końcówką i wycisnąć na ostudzone babeczki.Wstawić je do lodówki na godzinę.Gotowe babeczki posypać wiórkami polewy czekoladowej i udekorować listkami mięty.