Sposób przygotowania:
Babeczki z owocoami
Mąkę przesiać i dodać szczyptę soli i pokrojoną w małe kawałki margarynę Posiekać nożem ,dodać cukier puder zółtka i śmietanę . składniki połączyć ze sobą i zagnieść ciasto ,uformować kulę z ciasta i zawinąć w folie aluminiową (spożywczą ). i wstawić do lodówki na około 30 minut . potem ciasto wyjąć z lodówki rozwałkować na cienki placek .Wylepić nim dno i ścianki małych foremek w kształcie babeczek piec w temp. 200 C na około 10 minut ( jak wyjdzie jasny kolor to gotowe ;) Babeczki wyjąć lekko schłodzić i staranie wyłożyć z foremek .Do każdej babeczki posmarować marmoladą morelową .Na wierzchu ułożyć wybrane owoce małe w całości a duże podzielić na kawałki i na małym ogniu rozgrzać ze 4 łyżki marmolady wymieszanej z odrobiną wody i gotować na małym ogniu póki syrop nie zeszkli. owoce ułożone w babeczkach posmarować cienko syropem morelowym . i gotowe babeczki fajnie się prezentują dla dzieci na urodzinach ;)