InesS

InesS

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Strogonow

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny i syty, do podania z ryżem lub makaronem.

Strogonow

Składniki:

Strogonow

 

  • podwójna pierś z kurczaka lub 1/2kg innego mięsa
  • 2 czerwone papryki
  • pomidor
  • cebula
  • 1/2kg pieczarek
  • pół szklanki keczupu
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki musztardy
  • sól, pieprz i oregano

Sposób przygotowania:

Strogonow
Mięso pokrój w paski, posyp pieprzem, solą, oregano i podsmaż. Warzywa pokrój i kolejno dodawaj do mięsa: cebula, papryka, pieczarki, pomidor. Całość duś ok 10-15 minut. Jeśli trzeba, podlej wodą, jeśli całość jest już rzadka, to tylko dodaj keczup, przecier, musztardę i gotuj chwilę. Jeśli lubisz, możesz zabielić sos śmietaną 30%, ja tego nie robię :)