Sposób przygotowania:
Strogonow drobiowy
Filet z kurczaka umyć, osuszyć i wrzucić go garnka na rozgrzaną oliwę. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i wrzucić do podsmażonego kurczaka.
Przyprawić pieprzem, solą, papryką słodką i chili. Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z kurczakiem. Następnie wrzucić obrane i pokrojone w kostkę pieczarki. Gdy pieczarki się lekko podsmażą wrzucić pomidory z puszki i sok pomidorowy.
Dusić około 10 min. Następnie zalać wszystko wrzątkiem w ilości 1-1,5 litra (zupa nie może być zbyt rzadka). Gotować około 5-7 min.
Na końcu dodać odsączony zielony groszek i gotować kolejne 5 min. Doprawić do smaku cukrem, pieprzem i solą.
Przyprawić pieprzem, solą, papryką słodką i chili. Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z kurczakiem. Następnie wrzucić obrane i pokrojone w kostkę pieczarki. Gdy pieczarki się lekko podsmażą wrzucić pomidory z puszki i sok pomidorowy.
Dusić około 10 min. Następnie zalać wszystko wrzątkiem w ilości 1-1,5 litra (zupa nie może być zbyt rzadka). Gotować około 5-7 min.
Na końcu dodać odsączony zielony groszek i gotować kolejne 5 min. Doprawić do smaku cukrem, pieprzem i solą.