Strucla serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

apetyczna w smaku strucla serowa

Strucla serowa

Składniki:

Strucla serowa

 

  • Składniki :
  • 1/2 kg mąki krupczatki
  • 1 torebka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 15 dag masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • sól
  • 2 łyżki rumu
  • 1/4 kg tłustego twarogu
  • bakalie
  • masło
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Strucla serowa
Przygotowanie:
Ze wszystkich składników, łącznie ze zmielonym lub przetartym przez sito twarogiem,zagnieść ciasto.Uformować podłużny bochenek,ułożyć na posmarowanej blasze tłuszczem i piec w temperaturze 200-240 s.c ponad 1 godzinę.
Upieczoną,gorącą struclę posmarować kilkakrotnie roztopionym masłem i posypać grubo cukrem pudrem.Masło i cukier utworzą na strucli skórkę,która chroni pieczywo przed wysuszeniem.