Sposób przygotowania:
Strucla serowa
Przygotowanie:
Ze wszystkich składników, łącznie ze zmielonym lub przetartym przez sito twarogiem,zagnieść ciasto.Uformować podłużny bochenek,ułożyć na posmarowanej blasze tłuszczem i piec w temperaturze 200-240 s.c ponad 1 godzinę.
Upieczoną,gorącą struclę posmarować kilkakrotnie roztopionym masłem i posypać grubo cukrem pudrem.Masło i cukier utworzą na strucli skórkę,która chroni pieczywo przed wysuszeniem.
Ze wszystkich składników, łącznie ze zmielonym lub przetartym przez sito twarogiem,zagnieść ciasto.Uformować podłużny bochenek,ułożyć na posmarowanej blasze tłuszczem i piec w temperaturze 200-240 s.c ponad 1 godzinę.
Upieczoną,gorącą struclę posmarować kilkakrotnie roztopionym masłem i posypać grubo cukrem pudrem.Masło i cukier utworzą na strucli skórkę,która chroni pieczywo przed wysuszeniem.