Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Strudel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Do kawy jak znalazł

Strudel

Składniki:

Strudel

 

  • 40dag.mrożonego ciasta francuskiego,
  • 3łyżki tartej bułki,
  • 1op.cukru waniliowego,
  • 3dag.masła,
  • 1żółtko,
  • po 5dag.suszonych moreli i orzechów włoskich,
  • 3 gruszki,
  • cynamon,
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Strudel
Ciasto rozmrozić i rozwałkować na prostokąt o grubości 5cm.Umieścić na wyłożonej pergaminem blasze,środek posmarować roztopionym masłem,posypać tartą bułką.Gruszki obrać pokroić w plasterki,połowę ułożyć na warstwie tartej bułki,dodać suszone morele i połówki orzechów włoskich.Przykryć pozostałymi plasterkami gruszek,posypać cukrem waniliowym i cynamonem.Zawinąć ciasto.Strudel dokładnie posmarować żółtkiem i piec 20min.w 200"C,wystudzić,przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Tagi:

ciasto tarta