belerini

belerini

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Strudel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo pyszne na prawdę polecam.

Strudel

Składniki:

Strudel

 

  • mięso bez kości 2 kg
  • bułka francuska 1/2 sztuki
  • wino 1 szklanka
  • słonina 10-15 dag
  • cebule 2 sztuki
  • bulion 2-3 łyżki
  • masło 2 łyżki
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Strudel
Mięso zbić tłuczkiem, umyć, ukształtować w płaski prostokąt, popieprzyć i posolić. Rozłożyć na nim pokrojoną świeżą słoninę i rozsmarować farsz zrobiony z podsmażonej na łyżce masła cebuli oraz namoczonej i odciśniętej bułki. Mięso zrolować, mocno pozostałym masłem i wstawić do piekarnika. Gdy się zrumieni, podlać bulionem i winem, dusić do miękkości.

Tagi:

mięso beza bezy