Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Styropian

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

To ciasto smakuję jak sernik, polecam bo jest naprawdę rewelacyjne.

Styropian

Składniki:

Styropian

 

  • żółtka 6 szt
  • margaryna 1 kost
  • mąka 3 szkl
  • cukier 3/4 szkl
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • śmietana 18 % 3 po 400 ml kubki
  • budyń śmietankowy 1 opak
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • wiórki kokosowe 100 g
  • białka jaj 6 szt
  • cukier 3/4 szkl

 

 

Sposób przygotowania:

Styropian
Z podanych składników zrobić kruszonkę, podzielić na 2 części. Formę do ciasta wysmarować tłuszczem, wysypać jedną częścią kruszonki. Masa Z białek i cukru ubić pianę na sztywno, dodać do piany budyń i wiórki kokosowe z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ubitą pianę dodawać stopniowo do śmietany, cały czas ubijając robotem. Masę wylać na kruszonkę, posypać wierzch resztą kruszonki. Włożyć ciasto do piekarnika i piec 35 minut w 175 stop.