belerini

belerini

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Suflet bananowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo pyszne na prawdę polecam.

Suflet bananowy

Składniki:

Suflet bananowy

 

  • banany 6 sztuk
  • cukier puder 1 łyżka
  • białka 3 sztuki

Sposób przygotowania:

Suflet bananowy
Piekarnik rozgrzać do temp. 245c. Banany obrać, poobcinać końce, pokroić na cienkie plasterki. Rozgnieść widelcem i ucierać aż do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Białka ubijać na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier puder, a potem masę bananową. Masę sufletową przełożyć do okrągłej formy. Wstawić do piekarnika piec 20 minut. Podawać natychmiast.