Sposób przygotowania:
Suflet z kaszy manny
Mleko zagotować z połową cukru. Kaszę manną rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody, by nie było grudek. Zdjąć z ognia, dodać masło, skórkę startą z całej cytryny oraz żółtka. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli oraz resztą cukru. Delikatnie wymieszać z kaszą manną. Żaroodporne miseczki natłuścić i wysypać cienko bułka tartą. Nałożyć kaszę. Na wierzchu ułożyć kawałki brzoskwiń. Piec ok. 15min w temp. 180st. Przed podaniem można oprószyć kakao.
![Suflet z kaszy manny Suflet z kaszy manny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/suflet-z-kaszy-manny-165232.jpg)
![Suflet z kaszy manny Suflet z kaszy manny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/suflet-z-kaszy-manny-165233.jpg)