olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Suflet z melona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Suflet w niespotykanej odsłonie, prosty, szybki i pyszny :)

Suflet z melona

Składniki:

Suflet z melona

 

  • 700g melona
  • 5-6 białek
  • 5 łyżek cukru pudru
  • sok z cytryny do smaku
  • kieliszek akaru (20g)
  • 0,5 łyżki tłuszczu do formy

Sposób przygotowania:

Suflet z melona
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Melona obrać, rozdrobnić, rozgotować w małej ilości wody, wymieszać z częścią cukru, podsmażyć często mieszając. Następnie wymieszać lekko z uprzednio ubitą na sztywno pianą z białek, arakiem i sokiem z cytryny. Nałożyć do naczynia i piec ok. 30 min. w średnio nagrzanym piekarniku. Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika.