marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Suflet z pietruszki.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Natkę opłukać,osuszyć,posiekać drobno.Rozgrzać mleko i śmietankę,dodać puree,twarożek,zmiksować,doprawić.Połączyć z resztą.Piec w foremkach.

Suflet z pietruszki.

Składniki:

Suflet z pietruszki.

 

  • 2 pęczki natki pietruszki,
  • 200 ml.słodkiej śmietanki kremowej,
  • 200 ml.mleka,
  • 80 g.puree ziemniaczanego,
  • 100 g.twarożku wiejskiego,
  • 4 jajka,
  • pieprz,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Suflet z pietruszki.
Natkę opłukać,osuszyć i posiekać drobno.Rozgrzać śmietankę z mlekiem,zdjąć z ognia,dodać puree ziemniaczane i twarożek.Zmiksować z 2-4 min.Przyprawić solą i pieprzem.Oddzie-
-lić białka od żółtek.Dodać do masy żółtka i pianę ubitą z białek.Wymieszać.Formę lub małe foremki natłuścić,nałożyć masę
i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec ok.30 min. w temp.225 st.
C.

Tagi:

jajko jajka