justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Suflet z ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Podawać z zieloną sałatą. Pasuje też sałatka z selera.

Suflet z ryby

Składniki:

Suflet z ryby

 

 

Sposób przygotowania:

Suflet z ryby
Rozmrożoną rybę posolić i skropić obficie sokiem z cytryny i zostawić na 1 godzinę, po czym osączyć , pokroić w długie paski i usmażyć na oleju. Ubić żółtko i zmieszać z jogurtem, startą skórką z cytryny oraz posiekaną zieloną pietruszką, dodać szczyptę soli i na koniec pianę z ubitego białka. Polać tym rybę, pokropić śmietaną i piec 12-15 minut w rozgrzanym piekarniku, w międzyczasie nie otwierać piekarnika.