oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Suflet z sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać na gorąco z owocami z kompotu lub konfiturami.

Suflet z sera

Składniki:

Suflet z sera

 

  • 25 dag twarożku tłustego
  • 10 dag cukru
  • 2 żółtka
  • 2 białka
  • 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
  • 1/3 laski wanilii
  • 1 łyżka masła do formy

Sposób przygotowania:

Suflet z sera
Twarożek przetrzeć, dodać żółtka, połowę cukru, posiekaną i roztartą z łyżeczką cukru wanilię, zmiksować. Z pozostałego cukru i białek ubić pianę. Masę z sera i jajek wymieszać delikatnie z ubitą pianą z białek i otartą skórką z cytryny. Wyłożyć do ogniotrwałego półmiska wysmarowanego masłem, zapiekać w nagrzanym piekarniku przez około 20 minut.