goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Suflety brzoskwiniowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Brzoskwinie można zastąpić np. morelami, wiśniami smażonymi, malinami ...

Suflety brzoskwiniowe

Składniki:

Suflety brzoskwiniowe

 

  • mąka 15 dag
  • śmietana 30% 6 łyżek
  • jaja 5 sztuk
  • oleje cytrynowy kilka kropel
  • cukier 10 dag
  • likier brzoskwiniowy 5 łyżek
  • brzoskwinie 1 puszka
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Suflety brzoskwiniowe
Brzoskwinie osączamy, dzielimy na cząstki. Likier mieszamy z 1 łyżką cukru i polewamy nim owoce. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem oraz olejkiem. Następnie dodajemy mąkę, śmietanę oraz ubitą z białek pianę. Powstałą masę przelewamy do foremek, na wierzchu układamy brzoskwinie. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.( Brzoskwinie można zastąpić np. morelami, wiśniami smażonymi, malinami ... )