Sposób przygotowania:
Super czekoladowe ciastoEtap 1
Najpierw przygotowujemy masę.
Na początek zagotować wodę w garnku i dodać cukier trzcinowy, zamieszać
dodać masło i roztopić.
Etap 2
Wyłączyć ogień pod garnkiem i dodać całą czekoladę, zamieszać wielokrotnie ruchem kolistym garnek.
Mieszać (może być ubijaczką ubijaczką) aż do uzyskania gładkiej masy zostawić do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając.
Etap 3
Teraz przygotowujemy ciasto: rozpuścić kakao i cukier puder we wrzącej wodzie i zostawić do ostygnięcia.
Etap 4
Utrzeć masło i ekstrakt waniliowy na puszystą masę, potem stopniowo dodawać cukier trzcinowy, ucierając, aż masa będzie gładka, dodawać po jednym jajku, mieszając.
Przesiać mąkę pszenną tortową do miski, dodać proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną, wymieszać, dodawać naprzemiennie mieszankę mąki, proszku i sody oraz rozpuszczone kakao z cukrem pudrem, ucierając.
Na koniec należy rozdzielić masę, wlewając do dwóch tortownic o tych samych średnicach.
piec przez ok. 20 minut. zostawić do ostygnięcia.
Etap 5
Po ostygnięciu obu warstw ciasta oraz masy, przełożyć ciasto masą (cienka warstwa).
Resztę masy zużywamy jako "polewę". Należy posmarować również "boki" ciasta.