Sposób przygotowania:
Ciasto z musem truskawkowym
Na początku przygotujmy truskawki zmiksujmy je zagotujmy i zmieszajmy z galaretkami.
Przygotujmy masę śmietankową śmietankę ubijamy na sztywno i mieszamy z rozpuszczoną żelatyną we wrzątku.
Ciasto kruche: Z margaryny, mąki, cukru pudru, amoniaku, proszku do pieczenia, śmietany i jajek zagniatamy ciasto. Pieczemy. Forma 25/36 , 180 stopni do 20 minut każdy.
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Masa serowa: Do garnka dajemy margarynę rozpuszczamy. Mieszamy z serem, cukrem i żółtkami. Gotujemy do 15 minut mieszając. W mleku mieszamy budynie i wlewamy do sera, jeszcze chwilę gotujemy. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szkl wrzątku i mieszamy z serem. Odstawiamy by masa tężała po czym wykładamy na ciasto.
Ułożenie gotowego ciasta na spodzie biszkopt- masa serowa- ciasto kruche- kajmak- herbatniki- tężejąca masa truskawkowa- masa śmietankowa- dowolna dekoracja.
Przygotujmy masę śmietankową śmietankę ubijamy na sztywno i mieszamy z rozpuszczoną żelatyną we wrzątku.
Ciasto kruche: Z margaryny, mąki, cukru pudru, amoniaku, proszku do pieczenia, śmietany i jajek zagniatamy ciasto. Pieczemy. Forma 25/36 , 180 stopni do 20 minut każdy.
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Masa serowa: Do garnka dajemy margarynę rozpuszczamy. Mieszamy z serem, cukrem i żółtkami. Gotujemy do 15 minut mieszając. W mleku mieszamy budynie i wlewamy do sera, jeszcze chwilę gotujemy. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szkl wrzątku i mieszamy z serem. Odstawiamy by masa tężała po czym wykładamy na ciasto.
Ułożenie gotowego ciasta na spodzie biszkopt- masa serowa- ciasto kruche- kajmak- herbatniki- tężejąca masa truskawkowa- masa śmietankowa- dowolna dekoracja.