Sposób przygotowania:
Sernik gotowany (na herbatnikach)
Przygotowanie sera:
W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem,zdejmujemy z palnika. Ser i jajka miksujemy razem. Mleko mieszamy dokładnie z budyniem.
Do roztopionego masła wlewamy mleko z budyniem i zmiksowany ser i wszystko dokładnie miksujemy. Wszystko gotujemy około 15 min regularnie mieszając. Na koniec dorzucamy garść rodzynek i dokładnie mieszamy.
W blaszce wykładamy herbatniki jeden obok drugiego tak aby pokryć całe dno blaszki.
Na herbatniki wylewamy połowę sera, równamy, układamy warstwę herbatników, wylewamy pozostały ser i przykrywamy warstwą herbatników.
Polewamy rozpuszczoną białą czekoladą.
W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem,zdejmujemy z palnika. Ser i jajka miksujemy razem. Mleko mieszamy dokładnie z budyniem.
Do roztopionego masła wlewamy mleko z budyniem i zmiksowany ser i wszystko dokładnie miksujemy. Wszystko gotujemy około 15 min regularnie mieszając. Na koniec dorzucamy garść rodzynek i dokładnie mieszamy.
W blaszce wykładamy herbatniki jeden obok drugiego tak aby pokryć całe dno blaszki.
Na herbatniki wylewamy połowę sera, równamy, układamy warstwę herbatników, wylewamy pozostały ser i przykrywamy warstwą herbatników.
Polewamy rozpuszczoną białą czekoladą.