Sposób przygotowania:
Super szybki tort
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Masło, żółtka i cukry utrzeć na jednolitą masę, połączyć z jabłkami, wymieszać. Galaretkę rozpuścić w ćwierć szklanki wrzącej wody, po ostudzeniu dodać do masy jabłkowej, wymieszać. Dno formy wyłożyć herbatnikami, na herbatniki wyłożyć masę jabłeczną, wstawić do lodówki na 5 godzin. Schłodzone ciasto polać tężejącą galaretką przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Pyza
Termar
Jest naprawdę dobry, i można go używać do przekładania innych ciast...
cholka
Termar
Cholka, właśnie na załączonej fotce widać rodzynki.. wiec je dodaję, a inne bakalie.. to już będzie "za dużo" smak jabłek jest tak wspaniały, że nie należy go tłumić zbyt dużym dodatkiem bakalii, bo "zabiją" jego smak. Pozdrawiam