MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Surówka biało-czerwona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka smaczna i do tego biało-czerwona.

Surówka biało-czerwona

Składniki:

Surówka biało-czerwona

 

  • 200g czerwonej kapusty
  • 200b białej kapusty,
  • 1 / 3 szklanki białego octu winnego
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki cukru
  • 4 ziarna pieprzu czarnego
  • 1 liść laurowy
  • 1 / 4 szklanki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka biało-czerwona
Kapustę czerwoną opłukaj i pokrój na cienkie paseczki.Cebulę pokrój w kostkę.W dużej misce, połączyć obie kapusty I cebulę,wymieszaj.Dodaj soli i pozostaw pod przykryciem na 1,5 godziny.W małym rondelku, połączyć ocet, cukier, pieprz i liść laurowy, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając, do rozpuszczenia cukru. Gotuj do zredukowania płynu o połowę, około 6 minut.Odciśnij kapustę z wody i wrzuć do nowej miski.
Dodaćprzygotowany sos i olej , wymieszaj ,przypraw pieprzem i odstaw na 0,5 godziny.